Wirtualna Polonia

“-Wyśmiewani za niemodny patriotyzm, wierni Bogu i ojczyźnie podnieśliśmy głowy.”

Posted by Włodek Kuliński - Wirtualna Polonia w dniu 2014-01-16

ODWIESZONY!

Profil „Marsz Niepodległości” został odwieszony! To wielki sukces Waszego nacisku! O skandalicznej decyzji Facebook’a napisało wiele portali. Dostaliśmy wiele wyrazów poparcia i deklaracji pomocy. W niecałe 24 godziny udało nam się stworzyć kolejny profil MN z ponad 30 tysiącami fanów!

Dziękuję w imieniu Stowarzyszenia Marsz Niepodległości! To pokazuje, że idea Marszu Niepodległości to nie jest profil czy strona w internecie! To jest społeczność! To jesteśmy My wszyscy! I nic nas nie zatrzyma

¡¡¡¡PS Przez jakiś czas funkcjonować będą dwie strony. Po kilku dniach ukryjemy „tymczasowy” profil.

W czwartek 16 stycznia w godzinach wieczornych administracja facebooka zablokowała funkcjonowanie oficjalnego profilu Marszu Niepodległości, który do tego momentu zgromadził prawie 70 tysięcy obserwatorów.

Od facebooka otrzymaliśmy w tej sprawie dwa lakoniczne komunikaty. Pierwszy po polsku, informujący że link do nagrania protestu podczas spotkania posła partii Twój Ruch „narusza standardy społeczności”. Drugi zatytułowany po polsku („Publikacja Twojej strony została cofnięta”) z angielską treścią: „Since Marsz Niepodległości has repeatedly posted things that violate our terms, we’ve unpublished it. Learn more about our policies.” Nasi administratorzy profilu skorzystali z opcji automatycznego odwołania od decyzji i czekamy obecnie na jego rozpatrzenie.

Do czasu przywrócenia naszego dotychczasowego profilu uruchamiamy zastępczy oficjalny profil Marszu Niepodległości dostępny pod adresem: https://www.facebook.com/StowarzyszenieMarszNiepodleglosci

Mając świadomość iż facebook kasuje strony masowo zgłaszane przez naszych przeciwników, dokładaliśmy starań aby nasz profil był prowadzony odpowiedzialnie. Zdaje sobie z tego sprawę każdy, kto go systematycznie śledził. Sytuację, w której nasze kanały komunikacji są blokowane, brak jest jakichkolwiek wyjaśnień dotyczących zasad moderacji serwisu przez jego administrację, a my jesteśmy o sprawie informowani w nic nie mówiących obcojęzycznych komunikatach, oceniamy jako skandaliczną i przypominającą najgorsze czasy cenzury ideowo-politycznej stosowanej przez obcych zaborców i okupantów.

Zagraniczne korporacje obecne w Polsce muszą mieć obowiązek respektować polskie standardy w zakresie swobody wypowiedzi. Sytuacja w której zagraniczne media czy serwisy społecznościowe stają się narzędziem inżynierii społecznej, prowadzonej także poprzez cenzurę wybranych treści, jest nie do zaakceptowania i pokazuje jak potrzebna jest nasza aktywność i czynny opór wobec forsowanych przez Zachód ideologicznych trendów.

W imieniu zarządu stowarzyszenia Marsz Niepodległości
Prezes Witold Tumanowicz

Reklamy

Komentarze 4 to “OŚWIADCZENIE ws. skasowania profilu Marsz Niedpodległości na facebooku. ODWIESZONY!”

1. NC said

„Zagraniczne korporacje obecne w Polsce muszą mieć obowiązek respektować polskie standardy…”
    Dowcipniś z Pana Tumanowicza 😦

2. aga said

Co to za dziwny i mało roztropny owczy pęd na tego zueckerbergowskiego pejsbuka?

3. Jacek said

To bylo do przewidzenia. Ruch Narodowy musi wypracowac wlasne metody komunikacji.

4. Jacek said

Dobra wiadomosc, ale nie mozna byc uzaleznionym od „zawieszen” przez taka mordoksiazke (dossier, gdzie podejrzani sami sie wpisuja na wyscigi).

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogerów lubi to: